Menacalcin Nf Pot Tabl 60 Verv.2685964

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Het Westerse voedingspatroon bevat relatief veel dierlijke eiwitten. Dit kan verzuring geven. Menacalcin bevat een nieuw, gepatenteerd complex van de mineralen calcium met vitamine K2 en D3 dat bijdraagt aan het behoud van normale botten.

Calcium is nodig voor het behoud van normale botten. Menacalcin bevat tevens vitamine D3. Dit draagt bij aan de normale opname en verwerking van calcium en aan de normale calciumniveaus in het bloed. Daarnaast draagt vitamine D3 bij aan het proces van celdeling en aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.

Menacalcin bevat een extra hoeveelheid goed opneembare vitamine K2 (180 mcg per dag). Vitamine K2 menaquinone-7 is een specifieke vorm van deze vitamine en komt vooral voor in natto. Natto is een traditioneel gerecht van gefermenteerde soja en wordt al meer dan 1000 jaar gegeten in Japan.

Vitamine K2 krijgt steeds meer publiciteit, mede omdat het bijdraagt aan normale botten.

Gebruik

2 x per dag 1 tablet na de maaltijd.

Aanbevolen gebruik niet overschrijden.

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Bewaren op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling

calcium hydroxide AAA300 mg (elementair calcium 150 mg)19%RI*

vitamin K2 menaquinone-790 mcg120% RI*

vitamine D3 cholecacalcium hydroxide AAA 300 mg (elementair calcium 150 mg) 19% RI*

RI* = referentie-inname

Contra indicatie

Interacties
Menacalcin kan de opname van een aantal geneesmiddelen verminderen, daarom niet gelijktijdig innemen met:

  • Bepaalde antibiotica (tetracyclinen, chinolonen), bisfosfonaten, ijzerbevattende medicijnen, schildklierhormonen, raltegravir, ketoconazol, estramustine. Deze geneesmiddelen minstens 2 uur vóór of 4-6 uur na Menacalcin innemen;
  • Antibiotica van het chinololon-type minstens 4 uur voor Menacalcin innemen;
  • De opname van vitamine K en vitamine D kan verminderd worden door gelijktijdig gebruik van colestyramine en colesevelam (cholesterolverlagers). Met een tussenpoos van minimaal 2 uur innemen.

Waarschuwingen
Niet gebruiken samen met anticoagulantia (acenocoumarol, fenprocoumon of warfarine). Menacalcin vermindert de werking van deze medicijnen.
Niet gebruiken bij een ernstige soja-allergie.

Details
CNK3148178
FabrikantenSpringfield Nutra
MerkenSpringfield Nutra
Breedte45 mm
Lengte44 mm
Diepte71 mm