Rhinospray Ipratropium 0,6mg/ml Neusspray 15ml

Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

 • Volwassenen: 2 verstuivingen in elk neusgat, 3-4 maal per dag te herhalen.
 • Gebruik bij kinderen
  • Kinderen vanaf 12 jaar: 2 verstuivingen in elk neusgat, 3-4 maal per dag te herhalen.
  • Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar.

Indien er geen beterschap optreedt, raadpleeg dan uw arts opnieuw.

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel?

 • De werkzame stof in dit middel is: Ipratropiumbromide watervrij 0,6 mg (= 0,62 mgipratropiumbromide monohydraat)/ml
 • De andere stoffen in dit middel zijn: Natriumchloride – Benzalkoniumchloride – Natriumedetaat –Zoutzuur – Natriumhydroxide – Gezuiverd water

Hoe ziet Rhinospray Ipratropium eruit en hoeveel zit er in een verpakking?

Neusspray, oplossing: microdoseur flesje van 15 ml, voorzien van een neusstuk. Bevat 600 mcgipratropiumbromide per ml; dit zijn 180 dosissen per flesje. Bij elke verstuiving komt 40 mcg actievestof vrij (42 mcg monohydraat).

Indicatie

Rhinospray Ipratropium bevat als werkzame stof ipratropiumbromide, een stof die neusloopvermindert (anticholinergicum).

Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar voor de behandeling vanneusloop bij een gewone verkoudheid.

Contra indicatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek compositie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Sluit de ogen wanneer u Rhinospray Ipratropium in de neusgaten verstuift. Vermijd verstuiving van de spray in de ogen. Als Rhinospray Ipratropium toch in de ogen terechtkomt, spoel ze dan onmiddellijk met koud lopend water. Raadpleeg onmiddellijk uw arts of oogarts in geval van wazig zicht, pijn in de ogen, rode ogen.
 • Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met een vergrote prostaat, blokkering van de blaas, glaucoom (aandoening van het oog als gevolg van een verhoogde druk in het oog) of urineretentie. Als u nog andere geneesmiddelen gebruikt, gelieve dan ook de rubriek "Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?" te lezen.

Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Details
CNK4185856
FabrikantenSanofi
Bijsluiter