Etixx Isotonic Blackcurrant Bruistabl 6x10

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek

Levering aan huis

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die nood hebben aan snelherstellen van de vochtbalans en aanvullen van energie en elektrolyten. Zowel explosieve sporters (o.a.gewichtheffers, werpers, sprinters, springers...), sporters die middellange inspanningen leveren (lopers, zwemmers, kajakkers, roeiers...), duuratleten (marathonlopers, triatleten, wielrenners...), als team-enracketsporters (voetballers, basketballers, tennissers ...) kunnen baat hebben bij het gebruik van dezedorstlesser.

Deze isotone bruistabletten zijn gemakkelijk om mee te nemen onderweg en ideaal om te combineren met een Energy Sport Bar of Energy Gel voor het consumeren van voldoende tijdens een langdurige inspanning.

Bovendien bevat deze isotone bruistabletten ook natrium en kalium die helpen om het verlies aan elektrolyten (door zweten) te compenseren. De toevoeging van elektrolyten zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden en dat het dorstgevoel gestimuleerd wordt.

Met deze Etixx Isotonic Drink Tabs bereid je snel een licht sprankelende drank met de nodige koolhydraten en mineralen om te drinken voor/tijdens de sportinspanning.

Gebruik

Los 2 bruistabletten op in 500ml water. Drink minstens 500ml per uur geleverde inspanning. Bij warmere temperaturen en tijdens intensieve inspanningen is het aanbevolen om tot 750ml of 1L per uur te drinken.

Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90min. Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning ?

  • Inspanningen < 1u(15): niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens de inspanning.
  • Inspanningen 1-2u: 30g koolhydraten per uur inspanning
  • Inspanningen 2-3u: 60g koolhydraten per uur inspanning
  • Inspanningen >2.5-3u: tot 90g koolhydraten per uur inspanning
Samenstelling

Citroen / Zwarte bes

Nutritionele waarden

Per 100g

Per 2 tabletten

Energie (kcal)

338

74

Energie (kJ)

1441

317

Vetten (g)

<0.1

<0.1

Verzadigde vetten (g)

<0.1

<0.1

Eiwitten (g)

<0.1

<0.1

Koolhydraten (g)

73

16

Suikers (g)

72

16

Zout (g)

3.8

0.84

Citroen / Zwarte bes

Per 100g

Per 2 tabletten

Vitaminen en mineralen

% RI*

% RI*

Vitamine C (mg)

54

68

12

15

Vitamine B1 (mg)

0.75

68

0.17

15

Kalium (mg)

1364

68

300

15

Magnesium (mg)

259

68

57

15

Calium (mg)

545

68

120

15

*Referentie-inname

Ingrediënten: Dextrose, voedingszuur: citroenzuur; natriumwaterstofcarbonaat, kaliumwaterstofcarbonaat, calciumcarbonaat, maltodextrine, aroma zwarte bes; magnesiumcarbonaat, natriumchloride, zoetstof: sucralose; L-ascorbinezuur; kleurstof: anthocyanen; thiaminehydrochloride.

Indicatie

Isotone sportdrank

Details
CNK4509832
FabrikantenCeres Pharma
MerkenEtixx