Etixx Night Protein 600g

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Afhaalkluisje apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Etixx Night Protein Shake bevat 100% Micellair caseine, een eiwit dat langzamer wordt verteerd en opgenomen door het lichaam dan wei-eiwit. Deze tragere opname en vertering maakt Micellair caseine een ideale eiwitbron voor perioden waarop je geen eiwitten kan innemen zoals tijdens het slapen. Bovendien is Etixx Night Protein Shake arm aan suiker en vet.

Uit studies blijkt dat voor de opbouw en het behoud van spiermassa een positieve eiwitbalans nodig is. Hiervoor is een dagelijkse eiwitinname nodig van 1.4-2g eiwit/kg LG. In de praktijk komt dit overeen met eiwitinnames van 20-40g om de 3-4u. Aangezien tijdens de nacht geen eiwitten worden ingenomen, wordt aanbevolen om voor het slapengaan een extra innamemoment te voorzien. Deze eiwitinname voor het slapengaan is een effectieve manier om aan de dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen en zou de spiereiwitsynthese tijdens de nacht extra stimuleren.

In studies is aangetoond dat inname van caseïne (20-40g) 30minuten voor het slapengaan een positief effect heeft op de spiereiwitsynthese en het spierherstel.

Voor wie kan de Etixx Night Protein Shake voordelig zijn?

De Night Protein Shake is een suiker- en vetarme eiwitshake geschikt voor alle type sporters. De Night Protein Shake, op basis van micellair caseïne, is de perfecte shake om spieropbouw en –herstel tijdens de nacht te optimaliseren. Het is bovendien de ideale aanvulling van de dagelijkse eiwitbehoefte in combinatie met eiwitrijke maaltijden verspreid over de dag.

Gebruik

Meng 2 schepjes (40 g) met 350 ml water.

Bij voorkeur in te nemen 30-60 minuten voor het slapengaan.

Samenstelling

Micellair caseineconcentraat (melk); koekkruimels [tarwebloem (gluten), plantaardige olie, suiker, cacaopoeder, invertsuikersiroop, rijsmiddel (natriumcarbonaten), zout], smaakstof; verdikkingsmiddelen: guargom, xanthaangom, cellulosegom; natriumchloride; zoetstof: sucralose; natuurlijk aroma.

Bevat gluten – bevat lactose – zonder soja –vegetariërs √ – veganisten X

Nutritionele waarden

Per 100 g

Per 40 g

Energie (kcal)

358

143

Energie (kJ)

1498

599

Vetten (g)

Waarvan verzadigd (g)

2,27

0,19

0,91

0,08

Koolhydraten (g)

Waarvan suikers (g)

8,54

4,80

3,42

1,92

Eiwitten (g)

75,7

30,3

Zout (g)

0,49

0,20

Soort eiwitten: micellair caseïneconcentraat

Indicatie

Bevat 100% Micellair caseïne
Bevat 30g eiwitten per portie
Arm aan suiker en vet
Draagt bij tot spiergroei en instandhouding van spiermassa

Gegevens
CNK4493854
FabrikantenCeres Pharma
MerkenEtixx