Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 37-48 van 163

Pagina's
Sorteer op:
Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

Wat is obesitas?

Wat is obesitas?

Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.

Terug naar school: stress bij kinderen

Terug naar school: stress bij kinderen

 Sommige kinderen vinden het spannend om terug naar school te gaan en hun vriendjes terug te zien, voor andere kinderen betekent dit alleen maar angst en stress ! Er bestaan zachte oplossingen om deze stress te bedwingen.

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?

Met Doel, Tihange, Mol, Dessel en Fleurus telt België in totaal vijf nucleaire sites. Daarnaast bevinden ook de kerncentrales van Chooz (Frankrijk) en Borssele (Nederland) zich dicht bij onze landsgrenzen. Aangezien nucleaire installaties moeten voldoen aan strenge veiligheidsvoorwaarden en regelmatig worden gecontroleerd, is de kans op een ernstig ongeval op een van die sites gelukkig klein.

Acné

Acné

In onze jeugd vertelde men ons dat acne een tienerkwaal was en dat die vanzelf na de pubertijd zou verdwijnen . Nochtans is het zo dat één op de twee vrouwen dertig jaar later nog steeds te kampen heeft met mee-eters en puistjes.

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol is het eerstekeuzegeneesmiddel om pijn of koorts te verlichten (tenzij je allergisch bent, uiteraard!). Het is een geneesmiddel met weinig tot geen bijwerkingen, dat je ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan gebruiken. Compleet veilig? Op voorwaarde dat je het correct gebruikt!

Brandwonden

Brandwonden

In de zomer zijn de helft van de brandwonden te wijten aan de barbecue of brandende houtskool en dit voornamelijk bij kinderen. Wat zijn de goede reflexen om brandwonden te verlichten en te verzorgen ?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

Wat is de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een aandoening van de hersenen. Het is de meest voorkomende vorm van dementie, wat een algemene term is voor geheugenverlies. Bij alzheimerpatiënten beschadigt een teveel aan bepaalde eiwitten de hersenen. Daardoor ontstaan problemen die voornamelijk beginnen met geheugenverlies.

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnwat? Lijnzaad! Een bruin zaadje afkomstig van de vlasplant dat je zo kan eten. Er wordt ook olie van gemaakt om mee te koken of je salade af te werken. Het is lekker, makkelijk in de keuken toe te passen en erg gezond voor je lichaam. We lijsten de voordelen even voor je op. 

Wat zijn de gezondheidsrisico

Wat zijn de gezondheidsrisico's bij een luchtvervuilingspiek?

Zelfs een kleine hoeveelheid luchtverontreiniging heeft al erg negatieve gevolgen voor de gezondheid. De ernst van die gevolgen hangt af van de concentratie en de samenstelling van de vervuilende stoffen in de lucht, hoe lang je eraan wordt blootgesteld, welke activiteiten je uitoefent tijdens de blootstelling en hoe gevoelig je ervoor bent.

Blauwe plekken

Blauwe plekken

Een knutselbeurtje met een pijnlijke afloop, een acrobatische fietstocht die wat kleursporen achterlaat, een deur die tegen je hoofd openwaait…. Kleine ongemakjes waarvoor de apotheek een oplossing heeft !

Pagina's