Aalst zit op schema

Neem je meerdere geneesmiddelen? 
Vind je het soms moeilijk het juiste medicijn op het juiste ogenblik te nemen? 
Verlies je wel eens het overzicht? 

Een MEDICATIESCHEMA is een handig hulpmiddel!

Een medicatieschema is een overzicht van welke genees-middelen je wanneer en in welke hoeveelheid moet nemen. Zo helpt een medicatieschema je om je medicatie juist in te nemen. Bovendien noteren je huisarts of je apotheker vaak nog extra informatie op het medicatieschema: zoals waarvoor het geneesmiddel precies dient. 

Hou je medicatieschema altijd op zak

Voor een veilige en efficiënte behandeling is het belangrijk dat je huisarts en apotheker, en de zorgverstrekkers in het ziekenhuis weten welke geneesmiddelen je gebruikt.

Zorg er dus voor dat je altijd je medicatieschema op zak hebt! 

In Aalst werken we samen aan gezondheid 

Als iedereen die geneesmiddelen gebruikt deze medicijnen juist neemt, dan gaat de gezondheid er flink op vooruit! Daarom werken we er in Aalst aan dat elke inwoner die meerdere geneesmiddelen neemt, beschikt over een medicatieschema. 

Gebruik je meerdere geneesmiddelen maar heb je nog geen medicatieschema? Ken je iemand die meerdere geneesmiddelen gebruikt en nog geen medicatieschema heeft? Zorg je voor het opvolgen, aankopen en klaarzetten van de medicatie van een familielid? 

Vraag dan medicatieschema aan je huisarts of apotheker. 

Bij Apotheek Kelles helpen wij jou hiermee ook graag verder!
Voor nog meer info: www.regioaalst.be/opschema 

Deze campagne is een initiatief van de huisartsen, apothekers en ziekenhuizen van Aalst, met de steun van de stad Aalst en het project In For Care. De zorgverleners, welzijnswerkers en verenigingen uit Aalst werken hier actief aan mee. 

Aalst zit op schema