Preterax Comp 30 X 5,0mg/1,250mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • Gewoonlijke dosis: 1 tablet /dag

Toedieningswijze

  • Bij voorkeur 's morgens innemen
  • Voor de maaltijd
Indicatie

Essentiële hypertensie

Contra indicatie

Met betrekking tot perindopril:- Overgevoeligheid voor perindopril of andere ACE-remmers,- Een voorgeschiedenis van angio-oedeem (Quincke-oedeem) na eerdere behandeling met eenACE-remmer,- Erfelijk/idiopathisch angio-oedeem,- Tweede en derde trimester van de zwangerschap ,- Het gelijktijdig gebruik van Preterax 5mg/1,25mg met aliskiren-bevattende geneesmiddelen bij patiënten met diabetes mellitus of nierinsufficiëntie (GFR < 60 ml/min/1,73 m2) .In verband met indapamide:- Overgevoeligheid voor indapamide of andere sulfonamiden,- Ernstige nierfunctiestoornis (creatinineklaring < 30 ml/min),- Hepatische encefalopathie,- Ernstige leverfunctiestoornis,- Hypokaliëmie,- In het algemeen wordt het gebruik van dit geneesmiddel afgeraden in combinatie met niet-anti-aritmica die Torsades de pointes kunnen veroorzaken),- Borstvoeding.Met betrekking tot Preterax 5mg / 1,25mg:- Overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffenOmdat er onvoldoende therapeutische ervaring is, dient Preterax 5mg / 1,25mg niet gebruikt te worden bij:- Dialysepatiënten- Patiënten met onbehandeld gedecompenseerd hartfalen.

Details
CNK2595536
FabrikantenServier Benelux
Breedte45 mm
Lengte66 mm
Diepte43 mm
Verpakkingshoeveelheid30
Bijsluiter