Choline 300 V-caps 100 Deba

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Afhaalkluisje apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Choline is een essentiële voedingsstof. We kunnen kleine hoeveelheden choline produceren (via de hepatische fosfatidylethanolamine N-methyltransferase route), maar de meeste mensen moeten dit nutriënt via de voeding binnen krijgen om tekorten te voorkomen. Choline is een organische, in water oplosbare verbinding. Het is noch een vitamine, noch een mineraal. Het wordt echter vaak gegroepeerd onder de vitamine B-familie vanwege de gelijkenissen. In feite beïnvloedt deze voedingsstof een aantal vitale lichaamsfuncties. Het beïnvloedt de leverfunctie, een gezonde hersenontwikkeling, spierbeweging, het zenuwstelsel en het metabolisme. Choline vinden we voornamelijk terug in onze fosfolipiden. De fosfolipiden zijn de belangrijkste bouwstenen van onze celmembranen. Dit is het membraan rond de cel. De fosfolipiden zijn enorm belangrijk voor het normaal functioneren van onze cellen. Choline is de bouwstof van fosfatidylcholine een stofje dat rijkelijk aanwezig is in onze hersenen en dat een cruciale rol speelt in de overdracht van zenuwimpulsen. Vandaar dat choline van essentieel belang is voor een goede hersenfunctie.

Daarnaast is choline een essentiële stof die nodig is voor een goede leverfunctie. Met name het vettransport en -metabolisme: het is essentieel voor het maken van een stof die nodig is voor het verwijderen van cholesterol uit de lever. De vetten en cholesterol uit onze voeding worden in de lever verpakt in VLDL (very Low density lipoproteins). De VLDL en LDL vervoeren het vervolgens naar de weefsels. Zonder fosfatedylcholine kan het VLDL zijn werk niet doen wat zorgt voor een opstapeling van vet- en cholesterolophoping in de lever.

Choline is tevens de voorloper van het stofje acetylcholine. Acetylcholine is een neurotransmitter in het zenuwstelsel die zorgt voor het doorgeven van signalen van de zenuwcellen naar de spiercellen. Choline speelt dus een rol bij de activatie van de spieren en het samentrekken van de skeletspieren. Daarnaast is acetylcholine ook het stofje van ons parasympatisch zenuwstelsel. Het is een zogenaamde kalmerende neurotransmitter.

Gebruik

2 à 4 capsules per dag na de maaltijden, met wat water innemen.

Samenstelling

Samenstelling per plantaardige capsule:

Choline 300mg (uit 730mg cholinebitartraat

Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige omhulling), Siliciumdioxide (antiklontermiddel), Magnesiumstearaat (antiklontermiddel)
Indicatie

Cholesterol - Geheugen - Zenuwstelsel - Zwangerschap

Details
CNK4511986
FabrikantenDeba Pharma
MerkenDeba Pharma
Verpakkingshoeveelheid100