Oak Ess Olie Eucalyptus Globulus 10ml Bio

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Afhaalkluisje apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Eucalyptus globulus. Luchtwegen - insecten.

Eucalyptus globulus is de meest gekende eucalyptusolie. Het was dan ook de eerste soort die op grote schaal gedistilleerd werd. Minder gekend is het feit dat een groot percentage van de Eucalyptusglobulus op de markt van minderwaardige kwaliteit is, omdat die opnieuw gedistilleerd wordt om het gehalte aan 1,8 cineol (eucalyptol) kunstmatig te verhogen tot 80 à 85%. Bij een enkelvoudige of traditionele distillatie is 60 - 69% eucalyptol de norm. Deze laatste olie bezit meer kleur en heeft een diepere / bredere werking. Traditioneel gedistilleerde, niet tweemaal gedistilleerde eucalyptus, wordt "totum" genoemd, verwijzend naar een essentiële olie in zijn natuurlijke, ongefilterde staat. Daardoor blijft de traditionele Eucalyptusglobulus nog steeds de eerste keuze om te gebruiken bij diverse luchtwegproblemen, in de eerste plaats via verstuiving, liefst in synergie met bijvoorbeeld ravintsara, grove den of tijm linalool.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels (65 tot 130 mg/dag). Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: massage, bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie. Bevat van nature geraniol, linalool, d-limoneen.

Verstuiven: 5 à 10 druppels. In functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Samenstelling

Gemiddelde waarden voornaamste inhoudsstoffen: 1,8-cineol (eucalyptol) [65 tot 70%], α-pineen [5 - 18%], d-limoneen [1,5 - 10%]

Details
CNK4394086
FabrikantenYVB
MerkenOak