6d Iron Ferrochel Caps 60 Nf

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek of aan de automaat

Levering aan huis

Afhaalkluisje apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

IJzer speelt in het lichaam een zeer belangrijke rol bij het zuurstoftransport in het bloed, evenals bij de spieropbouw en stofwisseling. IJzer is daarom van cruciaal belang voor optimale sportprestaties. We vinden het mineraal in onze dagelijkse voeding vooral in vlees, vis, aardappelen, granen en peulvruchten. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen haem ijzer uit dierlijke producten en non-haem ijzer uit plantaardige producten. Waar ijzer uit bijvoorbeeld vlees of vis relatief goed door het lichaam kan worden opgenomen, is de opname van ijzer uit plantaardige producten zeer beperkt.

6d IRON FERROCHEL® kan sporters die kampen met ijzertekort zodoende helpen met het verbeteren van de ijzerstatus en het stimuleren van de sportprestaties. Het supplement bevat ijzer onder de vorm van ijzerbisglycinaat: dit is een veganistische vorm van ijzer die toch van zeer hoge kwaliteit is. Diverse wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat de FERROCHEL®-formule uitzonderlijk goed door het lichaam wordt opgenomen; veel beter dan andere veelgebruikte supplementen die ijzerzouten bevatten. Bovendien zijn er wetenschappelijke aanwijzingen dat deze specifieke FERROCHEL®-vorm van ijzer voorkomt dat de opname van andere voedingsstoffen (ongewild) afgeremd wordt. Daarnaast is het risico op bijwerkingen door de hoogwaardige ingrediënten tot het minimum beperkt.

Bovendien bevat 6d IRON FERROCHEL® de vitamines B6, folaat en B12. IJzer zorgt samen met deze vitamines voor de optimale vorming van rode bloedcellen, wat het zuurstoftransport in het bloed stimuleert. Bovendien kan ook een gebrek aan een van deze vitamines leiden tot bloedarmoede, waardoor het raadzaam is om een ijzersupplement te combineren met de inname van deze vitamines. De toegevoegde vitamine C bevordert tot slot de opname van ijzer in het lichaam.

Kortom, 6d IRON FERROCHEL® vormt een ideale aanvulling voor sporters die regelmatig kampen met een ijzertekort, zoals (jonge) vrouwelijke sporters, duursporters en vegetariërs.

Gebruik

Neem één capsule per dag, of het aantal geadviseerd door uw arts. In te nemen op een lege maag. Niet innemen met koffie, thee of melkproducten. Het supplement wordt bij voorkeur tijdens de maaltijd ingenomen indien er lichte maag-darmklachten optreden.

Samenstelling

Samenstelling per capsule:

45 mg ijzer (321%*); 200 μg folaat (100%*); 1,4 mg vitamine B6 (100%*); 2,5 μg vitamine B12 (100%*); 80 mg vitamine C (100%*).

* = Referentie Inname

Ingrediënten per capsule:

ijzer (Ferrochel®: ferro-bisglycinaat chelaat); vitamine C (ascorbinezuur); capsule: hydroxypropylmethylcellulose; geleermiddel: magnesiumstearaat; vulstof: microkristallijne cellulose; antiklontermiddel: siliciumdioxide; vitamine B12 (methylcobalamine); vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat); folaat (Quatrefolic®: (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur, glucosaminezout).

Indicatie

Ijzertekort

Gegevens
CNK4577672
FabrikantenSNAD - Sports Nutrition Advice and Distribution
Merken6D Sports